De Piel de Sapo dankt haar naam aan de knobbelige, groene schil. Letterlijk vertaald uit het Spaans is haar naam: paddenhuidmeloen. Deze grote meloenen hebben wit vruchtvlees en gele zaden. Dankzij haar dunne schil heeft ze relatief veel vruchtvlees.
Zeker in het winterseizoen is deze meloen de betere keuze. Andere soorten zoals de Galia of Cantaloupe zijn dan harder van structuur dan in de zomer. Ook zijn ze slechter rijp te krijgen. Piel de Sapo's rijpen ook in de winter goed door. Al is er wel iets meer geduld nodig. Laat ze een dag of 5 bijrijpen op kamertemperatuur. Want, hoe rijper, hoe lekkerder!
Piel de Sapo meloenen staan bekend om hun heerlijk zoete smaak. Het witte vruchtvlees is in alle jaargetijden lekker sappig.
Zeker in de winter is het belangrijk om ze goed rijp te laten worden. Een paar bruine stippen op de schil kan zeker geen kwaad. Liever iets te rijp dan iets te hard.
Deze meloenen moeten over het algemeen na de levering nog een dag of 5 narijpen op kamertemperatuur. Hoe goudgeler/bruiner ze wordt, hoe rijper ze is.
Als de meloen rijp genoeg is om te snijden dan kan je haar gesneden 3 dagen in de koelkast bewaren.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.be.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.