Witlof is erg gezond. Het bevat weinig calorieën, geen vet en veel vitamines.
Zo zijn de belangrijkste vitamines van witloof: vitamine B, C en kalium.
Witlof kan je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 3 tot 7 dagen. Houd er rekening mee dat na deze 3 tot 7 dagen de witloof niet meer knapperig is.
Je kunt witloof ook invriezen. Blancheer gesneden witloof eerst 2 minuten voor het invriezen. Daarna is het lof 2 tot 3 maanden houdbaar in de vriezer. Weer opwarmen gaat prima in bijvoorbeeld een pan kokend water.
Witlof houdt niet van licht. Onder invloed van licht verkleuren de blaadjes namelijk groen en krijgen ze een bittere smaak.
Bewaar de witloof dus altijd in het donker.
Een portiegrootte is 250-300 gram per persoon. Dat zijn 3 tot 4 kleine of 2 tot 3 grote stronken.
Reken bij rauwe witloof voor in bijvoorbeeld salade op 75 tot 100 gram.
Het duurt anderhalf jaar voor witloof van het veld in de supermarkt belandt.
Onze witloof is binnen een week van het veld in je winkelmandje.