In onze doosjes zit gewoon 250 gram, weeg ze maar na.
Maar het lijkt veel soms minder omdat het doosje maar half gevuld is. Dat komt omdat deze champignons van de beste kwaliteit zijn.
Voor champignons geldt hetzelfde als bij biefstuk. Die uit de supermarkt zijn groot en goedkoop, maar als je ze bakt blijft er niets van over en het smaakt naar niets.
De champignonteelt telt 3 vluchten (oogstmomenten).
De eerste vlucht zijn kleine champignons, maar met veel massa. Die zijn stevig en bomvol smaakvol vlees. Dat zijn de beste en duurste champignons. Die zijn voor de speciaalzaken en sterrenrestaurants. Dat zijn deze champignons.
Daarna groeien de champignons verder en volgt de tweede vlucht. Die champignons zijn groter en onder het hoedje zitten meer sporen met daartussen lucht.
Het doosje zit dan vol, maar je betaalt vooral voor lucht.
Deze champignons liggen in de supermarkt voor stuntprijzen.
Met de derde vlucht wordt de oogst leeggeplukt en die gaan doorgaans naar de fabriek om in te maken of voor soep.