Sterappeltjes zijn in de 19e eeuw ontstaan en was een heel bekend ras in Nederland en België. De appel heeft lichtroze vruchtvlees met een stervormig klokhuis omringt door rode lenticellen.
De appel wordt vroeg geoogst, maar dan volgt een lang en arbeidsintensief proces van lang narijpen om de mooie kleur en lekkere smaak te krijgen. De appels worden in de boomgaard op lange rijen stro gelegd om in de zon te kleuren. Ze worden regelmatig met water besproeid om uitdroging te voorkomen. Bij te felle zon worden de appeltjes weer afgedekt tegen verbranding.
Als het appeltje een de ene kant een mooie kleur heeft dan worden de appels omgedraaid en wordt het proces herhaald. Vandaar ook dat het appeltje rondom rood gekleurd is.
De eerste sterappels komen in oktober beschikbaar. Het seizoen loopt tot half december. De top van de verkoop ligt in de laatste weken van het seizoen. Ze zijn namelijk onlosmakelijk met Kerst verbonden. Vaak worden ze gebruikt in kerststukjes. Sterappeltjes zijn prachtig op te poetsen en traditioneel horen ze met Kerst op de fruitschaal te liggen.
Je kunt precies bestellen hoeveel je wilt. Dat kan per kilo én per stuk. Weggooien is zonde!
Wij verpakken ze 100% plasticvrij. Én leveren met 100% garantie op smaak en kwaliteit!