Nectarines zijn vruchten uit de steenfruit familie. Ze zijn nauw verwant aan perziken. Deze kwetsbare vruchten lijken erg op pruimen maar zijn een stuk zoeter. Van binnen zit een vrij grote pit die los komt als de vrucht goed gerijpt is. Het hoogseizoen is in de zomer, dan komen ze uit Spanje en Frankrijk.
Abrikozen zijn lekker om uit de hand, zoals een pruim, te eten. Maar vaker worden ze gebruikt om te verwerken in de lekkerste gebak en toetjes!
Abrikozen zijn intens zoet en zacht van smaak. Hoe rijper ze zijn, hoe zachter de structuur, zoeter de smaak en intenser de geur.
Abrikozen zijn perfecte vruchten om uit het vuistje te eten. Je kunt ze zelfs mét schil opeten!
Uiteraard ken je ze natuurlijk van één van 's werelds populairste jam. Ze zijn lekker om te drogen. En voor ijs en toetjes. En ze zijn lekker in broodjes, in gebak en om taart mee maken.
De beste manier om steenfruit te laten rijpen en te bewaren is als volgt. Laat ze eerst narijpen op kamertemperatuur. Controleer regelmatig het rijpingsproces. Als ze bijna de gewenste rijpheid bereiken verplaats ze dan naar de koelkast. In de koelkast rijpen ze niet meer snel verder. Ze zijn dan nog een paar dagen houdbaar.
Behandel steenvruchten wel met zorg. Ieder stootplekje wordt in een later stadium een bruine plek in het vruchtvlees.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.be.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.