Rode spitskool is een kruising tussen rode kool en spitskool. Alleen het beste van de twee soorten blijft over: de mooie kleur van de rode kool en de lekkere zachte smaak van de spitskool.
Rode spitskool heeft dezelfde zachte smaak als een ‘gewone’ spitskool.
Voordat u de spitskool gaat bereiden is het belangrijk om deze schoon te maken. Haal de bladeren van de rode spitskool af, snijd de bladeren in reepjes en was de bladeren.
De rode spitskool is rauw te verwerken in salades en voorgerechten, maar de groente is ook lekker gestoofd, gekookt of geroerbakt.
Rode spitskool is op een koele plaats, max. 15°c, nog een paar dagen houdbaar.
De rode spitskool heeft een lange en kleurrijke geschiedenis. De kolen zoals wij die nu kennen waren in de Middeleeuwen al een belangrijke voedingsbron en ze waren er in overvloed. Middeleeuwse recepten raden aan om kool met onder meer prei, ui en kruiden te koken.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.be.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.be, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.