Red kidneybeans of op z'n Hollands;
Rode nierboontjes. Je hoeft niet lang te kijken om te ontdekken waarom ze zo heten. Deze
niervormige bonen zijn rood en lijken sterk op
bruine bonen.
De oogsttijd van de bonen is in
september. Na de oogst worden de bonen
gedroogd. Gedroogd zijn ze een
paar jaar houdbaar. Wel is het zo dat
hoe verser de bonen zijn,
hoe malser ze zijn, en
hoe korter de kooktijd.
Rode nierbonen worden heel veel gebruikt in de
Midden-Amerikaanse keuken. Iedereen kent
Mexicaanse wraps,
burrito's of
taco's waar deze rode
eiwitbommetjes in verwerkt zijn.
Het bekendste gerecht waar je deze bonen voor nodig hebt is
Chili con Carne of de
vegetarische Chili sin Carne.
Ten tijde van schaarste hebben we de Red kidneybeans vervangen voor onze oer-Hollandse bruine bonen. Om die reden wordt Chili con/sin Carne daarom met
bruine bonen gemaakt.
Gelukkig hebben we geen gebrek meer aan Red kidneybeans. En kies je dus deze Rode nierboontjes als
hoofdingrediënt voor je Chili con Carne!