Vijgen zijn vruchten van de vijgenboom. Vooral bekend uit landen rondom de Middellandse Zee zijn ze enorm populair. De dunne, leerachtige schil zijn meestal groen-bruinig van kleur. Een enkele vijg heeft gele, violet of zelfs blauwachtige tinten. Het vruchtvlees van de vijg bevat heel veel lichtbruine, eetbare minipitjes. Het vlees is, afhankelijk van het land van herkomst en het seizoen, licht-roze tot rood-bruinig van kleur. Vijgen zijn zoet, droog en aromatisch.
Vijgen zijn zoet en aromatisch. Daarom zijn ze lekker te combineren met een hartige tegenhanger zoals rauwe ham, gorgonzola of geitenkaas.
Snijd de vruchten in de lengte in kwarten. Pel de vruchten nu. Trek de schil van boven (het dunne gedeelte) naar beneden van de vrucht af. Het binnenste van de vrucht laat nu los en je hebt mooie partjes vijgenvruchtvlees.
Verse vijgen zijn zeer kwetsbaar en schimmelgevoelig. Zo vers mogelijk eten is het beste. Wil je ze toch even bewaren? De vruchten zijn te kwetsbaar om op kamertemperatuur te bewaren. In de koelkast blijven ze nog 3-4 dagen goed.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.be.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.