Mispel is een vergeten vrucht, die van oorsprong rond de Kaspische zee groeide. De mispel was in de middeleeuwen een veel gegeten vrucht in Nederland. Nu is de mispel veel minder bekend.
De mispel is verre familie van de appel en de peer, maar vooral ook van Kaki en Sharonfruit, waar de smaak ook echt aan doet denken.
Het gezegde "zo rot als een mispel" komt door het eigenaardige plukproces van de mispel. Een rijpe, groene mispel is namelijk nog niet lekker. Daarom laat men de mispel lang aan de boom hangen, waardoor ze gaat fermenteren. De kleur verandert dan van groen naar bruin en de mispels worden lekker zoet. Je eet ze dus pas uit de hand als ze rot zijn.
De rijpe mispel heeft een zachte, zoete smaak. Je zult er iets van appel of peer in kunnen herkennen. Een onrijpe mispel is wrang en zuur. Pas als de mispel goed rijp is, is ze zacht van binnen. Je kunt het vruchtvlees uit de mispel zuigen.
Mispels zijn superlekker als moes, jam of door gebak. Je kunt de mispel natuurlijk ook uit het vuistje eten. Gooi de zaadjes die in de mispel zitten weg, want die zijn giftig.
Bewaar de mispels op een koele plaats. Stapel ze niet op, maar bewaar ze als een enkele laag op een kartonnetje. Mispels blijven twee tot drie weken goed.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.be.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.be, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.