De maracuja of maracuya is te herkennen aan haar lichte groen-gele schil. De vrucht is rond met een harde schil die naarmate hij rijper wordt begint te verschrompelen. De inhoud van de maracuja bestaat uit geel vruchtvlees met eetbare pitjes. Passiefruit kun je heerlijk uitlepelen zoals een kiwi. Maar bovenal is de passievrucht een smaakmaker voor eigenlijk alle gerechten, gebak, ijs en (mix)drankjes.
Buiten deze maracuja hebben wij als specialist de hele passievruchten familie in het assortiment: Van passievrucht by air en Hollandse passievruchten tot granadilla's en curuba.
Maracuja's hebben een frisse, zoetzure smaak met een tropisch aroma. Ze zijn iets minder zoet dan passievruchten. Naarmate de vrucht verder rijpt, verschrompeld de schil en wordt de smaak zoeter.
Maracuja is heerlijk om uit het vuistje uit te lepelen. Halveer haar horizontaal zoals een kiwi en lepel de eetbare pitjes en het sap uit de vrucht. Ook is ze zeer geschikt voor decoratie en garnering van gerechten. Maak je zelf wel eens limonade? Probeer deze dan meer eens!
Bewaar maracuja op de fruitschaal of als ze echt rijp is, in de koelkast. Wanneer de schil van de maracuja groen en glad is dan is ze onrijper en friszuur van smaak. Als de schil gaat verrimpelen wordt de maracuja rijper en het vruchtvlees zoeter.
Het Duitse woord voor passievrucht is maracuja. Gebruik je een Duits recept? Dan heb je dus niet maracuja's nodig maar deze passievruchten.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.be.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.